9 tipuri de flori nerecomandate în dormitor. Tu ai așa ceva?

9 flori nerecomandate în dormitor

O floare frumoasă pe noptieră poate oferi relaxare și pasiune, sau deopotrivă, oboseală și lipsa oxigenului, de aceea trebuie să fim foarte atenți să nu alegem acele flori nerecomandate în dormitor. Regăsești mai jos 9 tipuri de flori ce nu sunt benefice somnului tău.

  1. Orhideea, desi este o floare deosebita, consuma foarte multa energie, in special noaptea. Asadar, locul ei nu ar trebui sa fie in niciun caz in dormitor. Bucataria sau sufrageria sunt locurile preferate de orhidee.
  2. Feriga este o planta foarte frumoasa, care da foarte mult oxigen, dar care necesita multa energie pentru a creste. Asadar, nu este bine sa fie tinuta in dormitor. Locul ei este in sufragerie, intr-un colt verde, unde se poate dezvolta fara probleme. Pusa in preajma electrocasnicelor, feriga va absorbi toata energia lor.
  3. Frunzele rhododendronului sunt un alt tip de flori nerecomandate în dormitor, fiind toxice şi la fel este şi mierea provenită din nectarul florilor. Ingerarea acestei plante îţi va provoca senzaţii de arsură în cavitatea bucală, salivare excesivă, vărsături, diaree şi senzaţii de furnicături ale pielii. Acestea pot fi urmate de dureri de cap, slăbirea musculaturii şi pierderea treptată a vederii. De asemenea, poţi prezenta convulsii şi bătăi neregulate ale inimii, urmate în cazuri grave de comă. În cazul în care persoană intoxicată nu ajunge la timp la medic, poate muri. Tratamentul constă în înlocuirea fluidelor şi administrarea de medicamente pentru reglarea ritmului cardiac
  4. Azalea este o floare pe frumoasă, dar si pretenţioasă. Pentru a creşte, ea trebuie plantată în zone cu semiumbră, intrucat căldura excesivă, precum şi lipsa umezelii favorizează căderea bobocilor înainte de înflorire. În plus, azaleea este foarte  toxică. Ingerarea petalelor, tijei ori a frunzelor poate duce la apariţia durerilor abdominale, probleme respiratorii, paralizie, comă şi chiar moarte.
  5. Crizantema se numără printre tipurile de flori nerecomandate în dormitor. Sunt între 100 ş 200 de specii de Crizanteme, care cresc, în general, înălţându-se deasupra solului, dar în timp se pot transforma în arbuşti. Aceste plante sunt toxice pentru oameni, dar nu într-o doză periculoasă. Atingerea lor poate cauza usturimi şi mâncărimi ale pielii, precum şi inflamarea locului ce a intrat în contact cu planta.
  6. Lăcrămioara  – În latină Convallaria majalis, aceste flori încântătoare, cunoscute şi sub denumirea de mărgăritar sau clopoţei, sunt în întregime otrăvitoare. Ingestia unei mici cantităţi s-ar putea să nu vă răneasca prea mult, dar dacă se consumă o cantitate mai mare, consecinţele pot fi diverse: se pot manifesta ameţeli, stare de greaţă şi vomă, dureri la nivelul gurii şi dureri abdominale, diaree şi crampe stomacale. De asemenea poate fi afectată şi inima, bătăile inimii pot deveni neregulate rapide sau se pot încetini.
  7. Floarea Flamingo (Anthurium) O plantă foarte frumoasă, denumită de multe ori Pasărea Flamingo datorită asemănării fizice cu aceasta. La primul contact cu cavitatea bucală, această plantă provoacă dureri intense şi iritaţii, de aceea, spre norocul “curioşilor”, în multe cazuri nu mai are loc ingerarea acesteia. Flamingo este o plantă care trebuie oricum ţinută în locuri mai umbroase, aşa că o puteţi pune în colţuri cât mai ascunse. Această plantă de apartament are substanţe otrăvitoare în toate părţile sale. În cazul intoxicării cu această plantă, apar simptome precum  arsurile, dificultăţi în înghiţirea mâncării şi răguşeală.
  8. Narcisa galbenă este o plantă cu parfum puternic. Pentru că bulbii florii sunt otrăvitori, indicat ar fi ca narcisa galbenă să fie plantată doar în pământ bine drenat şi nu în ghiveci, pentru a feri animalele să ingereze planta în cazul în care ajung la glastră. Ingerarea poate cauza vomă, diaree, convulsii, tremurat şi palpitaţii ale inimii.
  9. Cala este superbă şi impresionează la vedere, însă seva ei conţine oxalat de calciu, o substanţă periculoasă care poate fi fatală dacă este consumată. Simptome la ingerare: senzaţia de arsuri şi iritaţii la nivelul cavităţii bucale, tulburări digestive, dureri abdominale.

Designed by Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *