9 trucuri pentru dormitorul perfect pentru un somn odihnitor

dormitorul perfect pentru un somn odihnitor

Cum arată dormitorul perfect pentru un somn odihnitor? Cu toții cunoaștem efectele benefice ale unui somn liniștitor, iar dacă vrei să citești mai multe despre acest subiect găsești pe blogul nostru mai multe sfaturi despre cum poți avea un somn mai bun sau cum poți scăpa de insomnie, însă nu trebuie să neglijezi nici obiectele care sunt prezente în dormitor. Tu căror lucruri le acorzi atenție?  Descoperă mai jos 9 trucuri pentru a crea dormitorul perfect pentru un somn odihnitor.

Dormitorul perfect pentru un somn odihnitor

  1.    Armonie și semnificații puternice –  Un arhitect cunoscut internațional, Jimmy Ballet, ne sfătuiește ca, obiectele de decor ce se află în dormitor, lămpile de lectură, picturile agățate, noptierele, precum și orice alte obiecte îți plac, să fie în perechi, câte două, deoarece adăuga un sentiment de armonie prin implicațiile psihologice ce contribuie la îmbunătățirea calității somnului. De asemenea, este recomandat să-ți pregătești un coș sau o cutie preferată în care să ai mici obiecte care au o semnificație importantă pentru tine. Astfel, sentimentul de familiaritate va fi intensificat și te vei simți ca acasă numaidecât.
  2. Alege mobilier din lemn masiv.  Alte tipuri de mobilier, elimină în timp substanțe nocive. Deși implică costuri mai mari, este indicat să investiți în mobilierul din lemn masiv, deoarece este mult mai ecologic, mai protector cu organismul și mult mai rezistent în timp. În plus, cu cât mobilierul din dormitor este mai mic, cu atât mai bine.
  3.   Atenție la saltele și perne. Afecțiunile coloanei vertebrale sau cele respiratorii sunt tot mai frecvente și o parte din vină o poartă și utilizărea necorespunzătoare a pernelor și a saltelelor.  Este recomandat ca pentru saltele să alegem o duritate moderată, cele moi nefiind preferate deoarece nu sprijină corpul într-o poziție corectă. De asemenea este bine de știut că înălțimea pernei trebuie controlată după saltea, iar acesta nu trebuie să fie mai înaltă de un pumn. Citește și despre 3 lucruri de ajutor când cumperi o pernă.  
  4.  Lumină caldă. O revistă renumită în domeniul decorațiunilor interioare din Statele Unite ale Americii a publicat un articol prin care a subliniat faptul că iluminatul necorespunzător în dormitor poate provoca reducerea secreției din corp de melatonină, afectând astfel calitatea somnului. Tocmai de aceea, dormitorul ar trebui să fie echipat cu o lampă de noptieră, și ar trebui să fie utilizată sursa de lumină caldă.   După ce mergem la culcare, este recomandat să folosim o lumina cu o intensitate mai scăzută pe noptieră, pentru a crea un mediu mai întunecat și pentru a ne ajuta să adormim mai ușor.   
  5. Nu uita scopul principal al încăperii. Mulți oameni cred că vizionarea programelor TV în pat ca fiind un lucru plăcut, da, ea poate fi relaxantă, însă deloc  sănătoasă. Știm foarte bine că dormitorul este locul destinat odihnei și a descărcării de stresul acumulat pe parcursul zilei, la care se adaugă și tensiunea eliminată de  televiziune, calculatoare și alte dispozitive electronice. Medicii recomandă ca atunci când mergem în dormitor să luăm o mică pauză de la undele electromagnetice de care suntem înconjurați în permanență, pentru a permite organismului să intre în starea de pauză și de refacere. În plus, acest lucru nu doar că vă va influența somnul ci ș viața de cuplu. 🙂
  6. Alegeți perdelele suspendate cu două straturi.  Dormitorul perfect pentru un somn odihnitor poate fi completat perfect de perdele și draperii deoarece acestea pot crea un mediu de somn liniștit și întunecat. În situația în care dormitorul dumneavoastră este orientat spre sud, datorită luminii adecvate, este important să alegeți perdele de zi precum și de noapte, din materiale de două compoziții diferite. Acestea pot fi folosite după cum este necesar și ajută la o bună transmisie de lumină.
  7. Acordați atenție ventilației, curățați zilnic aerul din camera.   Ventilația la nivelul solului este cea mai eficientă metodă de a reduce poluarea aerului din încăperi. În plus, alegerea unui purificator de aer este, de asemenea, foarte important pentru sănătatea dumneavoastră. Dacă tocmai ați terminat decorarea, se recomandă utilizarea purificatorului de formaldehidă. Dacă doriți să eliminați mirosul, cel mai bine este să alegeți purificatorul de carbon activat.   De asemenea sunt recomandate dispozitivele de purificare a aerului cu eficiență ridicată, însă prețul acestora sunt pe măsura performanței. Rețineți că filtrul de aer este cel mai bine plasat în mijlocul casei, departe de corpul uman, nu pe noptieră.
  8. Nu puneți plante verzi în dormitor.  Mulți oameni cred că amplasarea plantelor în ghivece în dormitor poate absorbi poluanții din aer, dar efectul este foarte limitat.  Fotosinteza face ca plantele verzi să absoarbă bioxidul de carbon în timpul zilei, iar pe timpul nopții să capteze oxigen și să elimine dioxidul de carbon precum și alți poluanți. Cea mai bună alegere este sa optăm pentru 2-3 plante mici, poziționate la distanță de pat. Citiți mai multe informații despre ce plante sunt nerecomandate în dormitor.
  9. Curățenia regulată a camerei. Pentru o respirație sănătoasă mențineți în fiecare zi curățenia, scuturați pilota și aranjați patul, ștergeți noptiera de praf, ștergeți podelele, iar trimestrial asigurați-vă că ați șters ferestrele și că scuturați și salteaua. Citiți și cum se întrețin lenjeriile de pat.  

Am făcut o mică recapitulare a lucrurilor care determină un dormitorul perfect pentru un somn odihnitor. Dacă apreciezi calitatea și îți dorești un somn sănătos pentru tine și cei dragi, intră în magazinul davay.ro și alege produsele potrivite pentru tine. Te așteaptă peste 1000 de produse, de la lenjerii de pat, huse, cuverturi și păturipilote și perne, până la prosoape și halate de baie, cu o multitudine de modele și culori.  

Designed by Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *