Cum Alegem si intretinem Prosoapele de Baie?

cum alegem si intretinem prosoapele de baie

Curios sa afli mai multe despre cum alegem si intretinem prosoapele de baie? In articolul de mai jos ne-am propus sa prezentam mai multe lucruri, unele stiute, altele mai putin stiute, despre probabil unul dintre cele mai utile produse descoperite… prosopul pe care il folosim zilnic. 

Incepem cu etimologia cuvantului, se pare ca vine din limba neogreaca in care “prosopon” inseamna “fata” iar “prosopis” inseamna “stergar”.

Cum alegem si intretinem prosoapele de baie?

Pe scurt, prosopul este definit ca fiind o bucata de material textil cu proprietati absorbante, care se foloseste dupa spalare, pentru stergere. Asa ca, indiferent ca vorbim de prosoape albe sau colorate, prosoapele pot fi impartite in mai multe categorii in functie de locul sau modul utilizarii lor:

  • Prosoape de baie sau de corp, adica prosoapele care se folosesc la stersul corpului;
  • prosoape de vase sau de bucatarie;
  • Prosoape de plaja sau prosoapele de mari dimensiuni, care se folosesc pentru a sta pe nisipul fierbinte de la malul marii, atunci cand vrem sa ne bronzam, sau sa ne stergem cu el, dupa ce am iesit din apa marii;
  • prosoape pentru uz casnic.

Dintre toate accesoriile din gospodarie, prosoapele de baie sunt unele dintre cele mai incercate. La urma urmei, ne asteptam de la prosoapele de baie sa ne usuce complet dupa baie, sa imbunatateasca aspectul baii noastre si sa contribuie la decorarea ei.

Prosoapele sunt elemente necesare pentru igiena din fiecare zi. De aceea, în funcție de culoarea și modelul acestor prosoape, se personalizează decorul din baie. Astăzi vă oferim cateva idei pentru a amenaja baia așa cum vă doriți.

Baia albă și prosoapele colorate

Dacă aveți baia complet albă, atunci nu trebuie să alegeți tot prosoape albe. Este bine să echilibrați nuanțele, așa că vă propunem să achiziționați prosoape colorate. Prosoapele albe dau mereu impresia de hotel. Aceastea se potrivesc foarte bine în băile închise la culoare.

Mai mult, dacă aveți baia verde sau albastră, nu achiziționați proasoape în aceleași culori. Achiziționați prosoape atât mari cât și mici indiferent de nuanța aleasă.

Ce trebuie să știți?

Dimensiunile ideale pentru prosoapele din baie sunt următoarele:

– Prosop de baie: 70 x 125 cm

– Prosop de mâini: 50 x 90 cm

– Prosop de față: 30 x 30 cm

Materialul ideal pentru prosoapele din baie este bumbacul. Este cel mai calitativ material cu origini egiptene. Aceastea nu se scămoșează în timp și se păstrează un timp mai îndelungat.

Indiferent de culoarea și modelul prosoapelor, este bine să le și îngrijiți cum trebuie. Înainte de prima utilizare trebuie să le spalați. Evitați balsamul de rufe, deoarece le deteriorează. Încercați să nu călcați prosoapele. Uscați prosoapele la aer curat, departe de lumina soarelui.

Acum ca stii cum alegem si intretinem prosoapele de baie, te asteptam in magazinul nostru cu o multime de prosoape de baie, de diferite marimi si modele pentru toate gusturile.

 

 

Designed by Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *