Cum alegi o pilota de pat buna – ghid util

cum alegi o pilota de pat buna

Daca te-ai decis ca merita sa investesti pentru un somn mai odihnitor, atunci ar trebui sa alegi o pilota de pat buna. Cand vrei sa iti achizitionezi o pilota de care sa te bucuri cat mai mult timp, va trebui sa urmaresti cateva aspecte. De aceea pentru acest articol tratam o tema importanta pentru o viata sanatoasa. 

Cum se alege o pilota de pat buna?

  • ALEGE IN FUNCTIE DE ANOTIMP

Într-o clasificare generală, există patru tipuri de pilote:

  1. Pilota de vară– mai subţiri şi nu foarte călduroase
  2. Pilota intermediară– pentru primăvară şi toamnă
  3. Pilota de iarnă – mai groase, călduroase
  4. Pilota pentru toate anotimpurile, din 2 straturi detaşabile

Pilote pentru vară– sunt subţiri ( puţină umplutură ), uşoare şi răcoroase, pentru că lasă aerul să circule şi nu păstrează căldură şi umiditate în jurul corpului, perfecte pentru nopţi de vară sau pentru o cameră călduroasă, au următoarele densităţi de umplere: •pilote sintetice de vară, confort termic mic – au 150-250 g/m2 •pilote cu puf de gasca 30% şi 70%, confort termic mediu – au 350-400 g/m2 •pilote puf 60%, confort termic mare – au 250-300 g/m2

Pilote intermediare sau cu confort termic mediu sunt folosite primăvara şi toamna, de asemenea iarna, în încăperile încălzite suficient. Alegeţi fie o pilotă cu umplutură medie sintetică, fie o pilotă cu concentraţie medie de puf 30-60% puf. Pilote Matlasate de la Hobbt Home Collection – le gasesti pe site in diferite imprimeuri.

Pilote pentru iarnă, calduroase– se utilizează iarna în încăperi cu temperatura scăzută.Se recomandă o pilotă groasă cu umplutură sintetică sau o pilotă cu concentraţie mare de puf 60-90%, care va fi mai uşoară şi mai călduroasă. Legat de confortul termic, se poate alege o pilotă de iarnă cu următoarele densităţi de umplutură:

  • pilote sintetice de iarnă, confort termic mediu mare – au 350-650 g/m2
  • pilote puf 60% de iarnă, confort termic mediu – au 250-300 g/m2
  • pilote puf 90% de iarnă, confort termic mare şi foarte mare – au 250-350 g/m2

Pilotă 4 anotimpuri– sau pentru toate anotimpurile, fiind o combinaţie între două pilote mai subţiri.

  • TINE CONT DE MATERIAL

Pilotele pot fi umplute cu puf natural (de exemplu, puf de gască), puf siliconat, silicon, lână, bumbac, mătase. Pilotele cu puf au avantajul faptului că sunt foarte uşoare şi totuşi ramân călduroase. Pe de altă parte, necesită mai multă atenţie la modul de întreţinere şi nu sunt recomandate persoanelor alergice. Pilotele din microfibre se întreţin mai uşor şi pot avea un preţ mai mic.

  • AFLĂ CUM TREBUIE SA O INTRETII

Cele mai multe pilote sunt rezistente la spălat la temperaturi mari. O pilotă va trebui să fie spalată cel puţin o data pe an.

  • ALEGE IN FUNCTIE DE MARIMEA PATULUI SAU NUMARUL DE PERSOANE

Pentru a alege o pilotă potrivită, ar trebui să cunoşti mărimea patului, mai ales dacă este unul facut pe comandă.

  • ALEGE O LENJERIE DE PILOTA POTRIVITA

Chiar dacă pilotele au feţe din materiale cu imprimeuri moderne, ele pot fi puse totuşi într- un “plic”, în cazul în care vrei să foloseşti lenjerie de pat.

Acum stii cum sa alegi o pilota de pat buna, iar daca esti in cautarea uneia, arunca o privire pe site. Cel mai probabil vei gasi o potrivita pentru tine si familia ta, sau un cadou deosebit pentru cei dragi.

Designed by Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *