Metode pentru a întreține în mod sănătos prosoapele de baie

prosoapele de baie curate - davay.ro

Prosoapele de baie sunt in contact intim zilnic cu corpul nostru, fiind cele mai încercate materiale, adesea imbibate cu transpirație, lacrimi și alte secreții, dar și alte bacterii din mediul contaminat cu microorganisme patogene. Iar, în cazul în care nu se spală, sau se spală gresit, acestea pot favoriza mediul perfect pentru dezvoltarea unui număr mare de bacterii. Refolosirea unui astfel de prosop pe fata sau corp poate conduce la diverse infectii. Prin urmare, după utilizarea unui prosop, cel mai bine este sa fie dat la spalat, acesta este recomandat sa fie curatat cu sapun si de preferabil sa se usuce la razele soarelui.

Iată câteva sfaturi pentru a ține la distanță microbii dăunători organismului:

  1. Alegeți produse de calitate încă din faza de achiziție
  2. După folosire, uscați întâi prosopul și nu-l aruncați direct în coșul de rufe
  3. Aveți grijă să spălați prosoapele de baie separat, la minim 60 de grade
  4. Uscați prosoape de baie în aer liber, însă nu direct în bătaia soarelui pentru a nu risca să le decolorați sau chiar întări

Cum putem preveni întărirea fibrele prosoapelor?

Din când în când este recomandat sa adaugam in apa fiarta săpun sau lesie, iar apoi sa inmuiem complet prosoapele de baie timp de câteva minute, pentru a evita contactul cu oxidarea în aer și pentru a creste rezistență.  

La cat timp este recomandat sa schimbam prosoapele de baie? 

Prosoapele de baie sunt tesaturi din fibre, utilizarea unui timp îndelungat al acestora, duce la dezvoltarea  bacteriilor, acestea fiind foarte greu de indepartat. Utilizarea pe termen lung a prosoapelor vechi,va conduce la crearea unor focare de bacterii ce pot dezvolta infectii. Deci, cel mai bine este sa schimbam prosoapele de baie cu unele noi la aproximativ la 3 luni. În magazinul nostru găsiți o gamă largă de articole de baie, la prețuri reduse. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *