4 Recomandări pentru Întreținerea Lenjeriilor de Pat

sfaturi pentru întreținerea lenjeriilor de pat

Descoperă în articol la ce trebuie să fii atent(ă) când vine vorba de întreținerea lenjeriilor de pat.

Lenjeria de pat trebuie să aibă o atingere plăcută, să lase corpul să respire și să te simți confortabil când te așezi în pat. În același timp, ne dorim să fie călduroasă pe timp de iarnă și răcoroasă pe timp de vară, dar și să absoarbă umezeala și să fie cât mai rezistentă în timp la spălări repetate. După ce am găsit o lenjerie de pat de calitate, ce oferă aceste beneficii, tot ce ne rămâne de făcut, este să avem grijă să o întreținem pentru a ne putea bucura de un somn sănătos, liniștit, pe termen lung.

      
1) Pernele – după un an de folosire, este bine să fie înlocuite, pentru a evita acumularea acarienilor, atât de dăunători organismului și în același timp, atât de greu de depistat. În plus, trebuie curățate și uscate special, o dată la  1 / 2 săptămâni. 

2) Păturile și Pilotele este recomandat să fie curățate la cel mai înalt nivel de curățare chimică locală, iar pentru a preveni deteriorarea țesăturilor, este preferată uscarea naturală, sub razele soarelui.

3) Depozitarea pernelor și ale pilotelor  –  Acestea trebuiesc depozitate într-un loc foarte uscat, bine pliat, în zonă întunecată și bine ventilată. Produsele de mătase albă nu pot fi plasate pe naftalină sau în cutie de lemn camfor, deoarece se vor îngălbeni. Bumbacului și produselor din in, ar trebui să li se acorde o  atenție specială și să fie păstrate într un mediu curat, pentru a preveni formarea mucegaiul. Produsele deschise la culoare, precum și cele închise la culoare, trebuiesc păstrate separate pentru a preveni decolorarea sau îngălbenirea.

4) Înlocuirea așternuturilor –  Nu este recomandat să utilizăm aceleași așternuturi o perioadă foarte lungă de timp, deși ele pot părea curate, ascund sute de acareni și bacterii ce pot afecta sistemul respirator și în timp, pot duce la apariția unor boli grave. În același timp, dacă dorim să  prelungim durata de viață a acestora, pentru 1 pat este recomandat să existe cel puțin 3 seturi de așternuturi, ce pot fi folosite prin rotație, cel mult 1 săptămână fiecare.

Acestea au fost recomandările zilei, te invităm să urmărești blogul nostru pentru alte sfaturi utile de întreținere a lenjeriilor de pat, pernelor, cuverturilor, pilotelor și a multor alte produse menite să ne facă viața mai ușoară și să ne mențină sănătoși și voioși. 🙂   

Designed by Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *